Uslovi korišćenja


Uslovima korišćenja su određena pravila koja korisnicima (u daljem tekstu Kupcima) omogućavaju kupovinu proizvoda iz ponude dolonateam.rs. Prilikom registrovanja svaki Kupac treba da se upozna sa Uslovima korišćenja, te se smatra da je prihvatanjem istih upoznat sa njihovim sadržajem.

1. UPOTREBA SAJTA

Sav sadržaj i informacije na sajtu su pravo i svojina firme Dolona Team doo, te svaka neovlašćena upotreba i zloupotreba se smatra prekršajem u skladu sa zakonskim odredbama o intelektualnoj svojini.

Sadržaj i informacije se mogu pregledati, kopirati ili preuzeti isključivo u lične svrhe, nekomercijane i informativne svrhe. Sardžaj ovog sajta se ne može menjati, reprodukovati, izvoditi ili distribuirati na bilo koji način u javne ili komercionalne svrhe.

Svaka upotreba sajta, bez prethodne pismene saglasnost firme Dolona Team doo, koja nije u skladu sa Uslovima korišćenja je strogo zabranjena.

Dolona Team doo zadržava pravo da ukloni sa sajta svaki sadržaj koji je neprimeren, lažan, vulgaran, predstavlja klevetu ili je uvredljiv bez prethodnog upozorenja korisnika.

Zabranjeno je svako lažno predstavljanje ili objavljivanje podataka vezanih za sajt i osoba vezanih za isti.

Zabranjeno je postavljanje virusa ili bilo kojih drugih komjuterskih programa, kodova koja imaju za cilj da oštete ili onemoguće rad/upotrebu sajta.

Dolona Team doo ima pravo ( ali ne i obavezu) da pregleda njemu dostavljeni sadržaj, da istom dozvoli, izmeni ili odbije postavljanje na sajt. Dostavljeni sadržaj može biti dostupan trećem licu radi održavanja, zaštite ili usklađivanja rada sajta  sa zakonskim propisima.

Dolona Team doo i kompanije sa kojima je u vezi nemaju kontolu nad radom trećih lica, niti su odgovorne za eventualnu štetu ili zloupotrebu od strane istih.

Sajt može sadržati linkove koji upućuju korisnike na druge sajtove, koje Dolona Team doo ne kontroliše i za čiji sadržaj i politiku zaštite privatnosti ne odgovara, te se odriče bilo kakve odgovornosti vezano za  eventualno nastalu štetu ili zloupotrebu istih.

2. PRIVATNOST PODATAKA

Za uspešno kreiranje i realizovanje porudžbine potrebni su nam određeni podaci Kupca i to: ime i prezime, puna adresa, e-mail adresa i kontakt telefon. Ovi podaci nam omogućuju da se željena roba isporuči , odnosno da Kupca možemo kontaktirati vezano za bilo kakve izmene statusa porudžbine. Dolona Team doo se obavezuje da će čuvati privatnost svih Kupaca. Neophodne i osnovne podatke o Kupcima, kao i podatke vezane za poslovanje i informisanje Kupaca prikupljamo i čuvamo u skladu sa dobrim poslovnih običajima, sve u cilju pružanja kvalitetne usluge, a uz saglasnost Kupca. Korišćenje sajta podrazumeva slanje e-maila/sms poruka, administrativne prirode u vezi sa kreiranjem, eventualnom izmenom ili isporukom porudžbine, dok se Kupci prilikom registrovanja mogu opredeliti i za primanje komercijalnih poruka. Svoju saglasnost prijema komercijalnih obaveštenja mogu u bilo kom trenutno povući.

Svi podaci Kupaca se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima Dolona Team doo kojima su isti neophodni za obavljanje posla, koji su odgovorni za poštovanje načela o zaštiti privatnosti. Prilikom registrovanja Kupac se slaže da njegove podatke vezane za adresu i kontakt telefon koristi kurirska služba, radi komunikacije sa Kupcem u vezi isporuke željene robe.

Lični podaci Kupca neće biti upotrebljeni u marketinške ili bilo koje druge svrhe ukoliko Kupac nije dao saglasnost za to. Ukoliko Kupac želi da povuče svoju saglasnost za upotrebu gore navedenih podataka potrebno je da nas kontaktira na mail office@dolonateam.rs.

Sve sadržaje koje Kupac postavi na sajt u vidu predloga ili komentara ne smatraju se poverljivim i ne podležu zaštiti.

Kupac snosi odgovornost za tačnost objavljenih podataka, te se isti mogu ukloniti ukoliko smatramo da su nepotpuni, netačni ili neistiniti. Za svaki netačan, nepotpun ili neistinit podatak koji Kupac daje, Kupac se smatra odgovornim, kao i za štetu nastalu kao posledica istih.

Prihvatanjem Uslova korišćenja saglasni ste da Vam Dolona Team doo može sprečiti pristup i korišćenje sajta, po svom nahođenju, u bilo koje vreme i iz bilo kojeg razloga, bez prethodnog upozorenja. Takođe ste saglasni da firma Dolona Team doo i firme povezane sa njom, nisu odgovorne prema Vama ili trećim licima zbog sprečavanja pristupa i korišćenja sajta.

 

3. REGISTRACIJA I NARUČIVANJE

Prilikom registracije potrebno je da navedete ime i prezime, e-mail adresu, kontakt telefon. Za tačnost i ispravnost podataka Kupac snosi odgovornost.

Registracijom Kupac potvrđuje tačnost i popunjenost navedenih podataka, da je upoznat sa Uslovima korišćenja Dolona Team doo online prodavnice, kao i da je saglasan da Dolona Team doo, u skladu sa zakonskim propisima, obrađuje lične podatke Kupca navedene u porudžbini, za potrebe vlastitih evidencija, kao i za potrebe trećih lica (kurirska služba) u cilju obavljanja usluge isporuke, zaštite drugih korisnika sajta ili sprečavanja eventualnih zloupotreba.

Lozinku koju Kupac koristi za pristup sajtu je dužan da sve vreme čuva i ne otkriva trećim licima, u suprotnom odavanje lozinke čini na sopstvenu odgovornost i preuzima svu odgovornost prema oštećenima za štetu nastalu takvim korišćenjem naloga.

Registrovani Kupac prilikom prijave može videti svoje porudžbine, pratiti stanje istih, obeležavati omiljene artikle. Porudžbine koje se obave klikom na korpu su finalne i neopozive.

Dolona Team doo zadržava pravo da uskrati poručivanje bilo kom Kupcu online prodavnice bez obaveštenja ili upozorenja.

U slučaju da se utvrdi greška u ceni izabranog artikla nakon poručivanja, prodavac će Kupca obavestiti o nastaloj situaciji i omogućiti Kupcu da odabere da naruči proizvod po ispravnoj maloprodajnoj ceni ili da odustane od svoje porudžbenice.

Fotografije koje se koriste na sajtu su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda u stvarnosti. Dolona Team doo se odriče odgovornosti zbog odstupanja u izgledu ambalaže proizvoda, s obzirom da većinu fotografija dostavljaju dobavljači odnosno da se vremenom ambalaža artikla promeni u samoj proizvodnji.

Ukoliko postoje nejasnoće ili nepravilnosti u vezi podataka Kupca ili narudžbenice, prodavac može kontaktirati Kupca putem e-maila ili telefonom, kako bi otklonili nedoumice. Prodavac zadržava pravo da ukoliko nije u mogućnosti da isporuči sve naručene artikle, isporuči samo one koje ima na stanju, uz prethodno obaveštavanje Kupca o nastaloj situaciji. Usled tehničke greške prodavac može, uz obaveštavanje Kupca, otkazati celu porudžbinu. Svaka promena statusa porudžbine biće poslata Kupcu na e-mail ili kontakt telefon koje je Kupac ostavio prilikom registracije.

4. CENE

Cene proizvoda na sajtu su izražene u dinarima i uključuju PDV. Cene su podložne promenama, o kojima će prodavac obavestiti Kupca ukoliko dođe do promene nakon poručivanja, a pre otpremanja robe.

Cene proizvoda ne sadrže troškove dostave. Troškovi dostave padaju na teret Kupca za narudžbine do 7.000 din, a za narudžbine preko 7.000 din dostavu plaća Dolona Team doo.

5. PLAĆANJE

Prilikom završetka porudžbine vršite odabir plaćanja, a  to je pouzećem, odnosno Kupac je u obavezi da izvrši plaćanje prilikom isporuke robe od strane kurirske službe kuriru na licu mesta.

Ukoliko ste odabrali plaćanje pouzećem, prebacujete se na korak gde završavate i potvrđujete kupovinu. Kod odabira plaćanja platnim karticama, bićete preusmereni na stranicu gde ćete moći da odaberete od kartica koje su podržavane od strane banke i linkova do banke sa detaljnim objašnjenjem u vezi servisa platnih kartica. Preusmeravanjem na sigurni adapter banke ostavljate neophodne podatke i nakon uspešne autorizacije možete da završite porudžbinu.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

6. ISPORUKA

Dolona Team doo ima zaključen ugovor sa kurirskom službom D-Express i Bex Express, koja vrši isporuku robe na teritoriji Republike Srbije. Nakon potvrde narudžbine Kupca, prodavac javlja kurirskoj službi potrebu isporuke. 

Sve porudžbine koje se prime u toku dana do 12h se šalju istog dana a sve porudžbine primljene posle 12h se šalju sledećeg dana. Ukoliko se poručivanje robe vrši vikendom, državnim praznicima ili neki drugi neradnim danima, isporuka robe se vrši prvi sledeći radni dan.

Za sve isporuke ispod 7.000 din plaća se poštarina po našim ugovorenim cenama sa brzom poštom.

Dolona Team doo zadržava pravo da ograniči isporuku određenim licima ( u slučaju sumnje u ispravnost podataka korisnika, neovlašćenog korišćenja naloga od strane trećih lica, porudžbine velikog broja artikala i sličnih zloupotreba) odnosno na određene teritorije Republike Srbije ( nepristupačna ruralna mesta gde kurirska služba ne može isporučiti robu odnosno u inostranstvo).

7. REKLAMACIJE I ODUSTAJANJE

Kupac ima pravo na prigovor odnosno reklamaciju ,u skladu sa zakonskim propisima, prodavcu za fizička oštećenja robe u roku od 8 dana od dana preuzimanja robe, u suprotnom se smatra da je preuzeo robu u ispravnom stanju. Kupac obaveštava prodavca putem maila office@dolonateam.rs, u kojem je u obavezi da navede broj porudžbine i broj fiskalnog računa po kojem je plaćanje izvršeno. Prodavac će u Zakonom definisanom roku dostaviti Kupcu na e-mail koji je ostavio kao kontakt reklamacioni list i obavestiti o daljem postupku po pitanju reklamacije.

Ukoliko Kupac želi da odustane/zameni kupljeni artikal dužan je da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak, vrati prodavcu robu o svom trošku. Nakon isteka ovog roka nije moguće vratiti robu. Samo neoštećena roba i u originalnoj ambalaži može da podlegne povratu, uz priloženi fiskalni isečak odnosno dokaz o kupovini.

Ukoliko Kupac prilikom isporuke primeti da je pošiljka oštećena ( fizička oštećenja na kutiji) ili da je zaštitna traka oštećena, Kupac nije dužan da preuzme takav paket. O takvoj situaciji najbolje da nas Kupac bez odlaganja obavesti na kontakt telefon 060/658-2228, kao što će isto učiniti i brza pošta.

 

8. ZAKON I NADLEŽNOSTI

Upotreba ovog sajta i uslovi korišćenja podležu zakonima Republike Srbije, u slučaju spora nadležan je sud u Beogradu.

 

9. PROMENE USLOVA KORIŠĆENJA I SAJTA

Dolona Team doo zadržava pravo da bez prethodne najave izmeni ili dopuni Uslove koriščenja promenom na sajtu, koja je za korisnike obavezujuća i smatra se obavezujućom prilikom prihvatanja.

Dolona Team doo zadržava pravo da u bilo koje vreme, bez prethodnog upozorenje izmeni ili ukine, delimično ili u celini sajt, odnosno da ograniči dostupnost sajta određenim licima odnosno geografskim područjima. Dolona Team doo kao ni kompanije u vezi sa njom nisu odgovorne vezane za ove izmene i daljim korišćenjem ovog sajta značiće da prihvatate ove promene.

Dolona Team doo se trudi da svaka informacija, podatak na sajtu bude tačna i ažurna, ali ne prihvata odgovornost, niti daje garancije da one i jesu, ne snosi odgovornost niti bilo kakve posledice, direktne ili indirektne, koje proističu iz pretpostavke korisnika da su informacije/podaci zaista tačni u prezentaciji sajta. Ukoliko kupac primeti bilo kakve nepravilnosti u radu sajta, može kontaktirati na office@dolonateam.rs kako bi se iste što pre ispravile/uklonile.

Ove izmene nastale su na dan 01.09.2022.godine i smatra se da je Kupac prihvatanjem Uslova korišćenja upoznat i saglasan sa istim.